Wat is DJ-Matic?

DJ-Matic is een professionele totaaloplossing voor achtergrondmuziek en visuals. Wij verhuren computers met het door ons ontworpen software-programma DJ-Matic. Dit software-programma is een volwaardig multimedia-systeem. DJ-Matic speelt audio en video tracks, sfeerbeelden, foto-slideshows en meer. U kunt het zelfs gebruiken om omzetverhogend te werken. Meer informatie daarover kunt u vinden in de productrubriek onder "advertising". Een abonnement bij ons omvat bovendien niet alleen de huur van de computer en de muziekrechten: technische service binnen de 24 uur is volledig inclusief, ook in het weekend.

Welke muziekgenres kan ik gebruiken?

Voor een overzichtelijke indeling van de beschikbare genres, kunt u op de onderstaande link klikken.

Overzicht van de genres

Om heel eenvoudig de juiste sfeer te creëren, kunt u ook de verschillende speellijsten gebruiken. Deze collecties zijn door onze professionele DJ's samengesteld. Een overzicht vindt u hieronder.

Overzicht van de collecties

Hoe kan ik online muziek bestellen?

Er zijn 2 mogelijkheden:

Uw zaak beschikt over internet.

In dit geval is het aangewezen dat uw DJ-Matic wordt geactiveerd voor de online-download: dit houdt in dat u rechtstreeks liedjes kunt downloaden op uw DJ-Matic. Op de nieuwe player kan dat rechtstreeks via de “platenbak”, op de oude player gaat dit via een webinterface die voorzien is onder "management".
Zo is uw muziekbibliotheek steeds up-to-date en kunt u dagelijks beschikken over de nieuwste tracks die online komen. Vindt u een nummer niet op de oude versie van DJ-Matic? Kies dan op uw player de optie "management", kies voor de "online download" en download het gewenste nummer, u kunt het nummer vervolgens binnen de minuut afspelen. Op die manier beschikt u over een muziekdatabase die onbeperkt is.

U beschikt niet over internet in de zaak, maar wel thuis.

In dit geval gaat u naar www.dj-matic.com, u klikt door naar "Support" en registreert zich hier met uw klantnummer en de gegevens van de zaak. U krijgt dan van ons een wachtwoord. De daaropvolgende werkdag kan u onderaan op onze website inloggen met uw klantnummer en wachtwoord. Via een gebruiksvriendelijke interface kunt u vervolgens een cd samenstellen. Hierbij is het mogelijk om te zoeken op verschillende parameters zoals genre, titel, uitvoerder etc.. De cd wordt binnen de 5 werkdagen verstuurd via de post. U heeft recht op 3 aanvraag-cd's per jaar.

Wat moet ik betalen aan SABAM, en hoeveel bedraagt de "Billijke Vergoeding"?

Zowel SABAM als de Billijke Vergoeding zijn bijdragen die betaald dienen te worden wanneer er muziek wordt gespeeld in voor publiek toegankelijke ruimtes. De aangifte is verplicht en dient door u spontaan te worden uitgevoerd.

SABAM

De letters SABAM staan voor “Société d'Auteurs Belge – Belgische Auteurs Maatschappij”. De organisatie int de auteursrechten voor haar leden. Wanneer u op regelmatige basis muziek speelt in publiekelijk toegankelijke ruimtes, dient u een contract af te sluiten met SABAM. Op basis van dit contract zal u per jaar een vast bedrag moeten betalen. Dit bedrag is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de oppervlakte en gebruikte apparatuur. De rechten die u betaalt voor het DJ-Matic systeem komen overeen met het bedrag dat wordt gevraagd voor een gewone CD-speler. Het contract wordt afgesloten met een provinciaal kantoor van SABAM.

Indien u een contract wil aangaan, dan kunt u op het provinciaal SABAM-kantoor terecht. Het is ook mogelijk om on-line aangifte te doen via deze link.

Meer informatie over de licenties en auteursrechten in het algemeen vindt u op de website van SABAM: http://www.sabam.be

NB: SABAM maakt een uitzondering wanneer er muziek wordt gespeeld in de praktijkruimte van een geneesheer. Dan is er voorlopig geen aangifteplicht en dus ook geen vergoeding verschuldigd. Let wel dat de uitzondering enkel wordt gemaakt voor de praktijkruimte en niet voor de wachtzaal.

DJ-Matic voldoet voor u de mechanische rechten voor de muziek die op uw muzieksysteem staat. Dat zijn concreet de aankooprechten.

Billijke Vergoeding

Naast de auteursvergoeding, geïnd door SABAM, bestaat er ook nog de Billijke Vergoeding voor producenten en uitvoerende artiesten. Ook hier geldt een extra bijdrage voor het publiekelijk gebruiken van muziekrepertoires die onder andere afhankelijk is van de oppervlakte van uw zaak. Deze vergoeding wordt geïnd door SIMIM, die de muziekproducenten vertegenwoordigt en PlayRight, de vereniging voor de rechten van uitvoerders. Een uitgebreide lijst van wie de Billijke Vergoeding moeten betalen, de tarieven en andere nuttige informatie vindt u via deze link: http://www.bvergoed.be

Ook hier bestaat een aangifteplicht. Het aangifteformulier kan u vinden door op één van de links te klikken op bovenvermelde pagina, afhankelijk van uw sector.

Na indiening van uw aangifte ontvangt u een betalingsuitnodiging, die binnen de 20 dagen betaald moet worden.

De Billijke Vergoeding is eveneens verschuldigd voor het gebruik van muziek in de praktijkruimte van een geneesheer. De uitzondering die SABAM maakt, geldt hier dus niet.

Ik heb een nieuwe player, hoe ontvang ik een update op maat?

Voor al onze klanten met een nieuwe player maken wij maandelijks één volledige update met daarop alle nieuwe nummers. Wilt u ongepaste genres blokkeren? Voor een update op maat kunt u zelf, via de wenslijst in "beheer", de gewenste genres aanvinken. Bij elke update zal uw systeem dan enkel nummers uit deze genres downloaden.

Ik gebruik de oude software. Wat zijn de verschillen tussen de 5 updates?

Standaard: Top 50, Pop, meezingers, nederlandstalig, schlagers, soul, franstalige chansons, easy listening, singer songwriter - Wordt er in uw zaak al eens meegezongen, of heeft u liever wat aangename achtergrond muziek? Deze update omvat beide en zal u verzekeren van de nieuwste muziek in de meest uiteenlopende genres.

Trendy: Top 50,hedendaagse pop, r&b , groove, disco nouveau, hip/hop, house, dance - Dansbare muziek, samengesteld voor een jong publiek.

Alternatief: Top 50 , alternative rock/pop, alternative dance, electro, hip/hop, house, rap - Deze update levert meer dan de meest bekende nummers. Gaat uw publiek regelmatig naar festivals, hoort u graag een streepje gitaar, of de nieuwste electro-plaat? Dan is deze update precies wat u nodig heeft!

Resto: Jazz, classic, instrumental, easy listening - Kalme achtergrondmuziek voor elke eetgelegenheid, rustige bar of café.

Lounge: Lounge, nu-jazz, chill-out, mix - Dit is de gepaste update voor een trendy eetgelegenheid of een moderne lounge.

Kan ik via DJ-Matic computerkabels en verbindingstukken bestellen?

Dat kan inderdaad, via e-mail of ons contactformulier kunt u eenvoudig extra verbindingsstukken bestellen. De producten vindt u terug in onze prijslijst.

Vermeld bij uw bestelling steeds uw telefoonnummer, de naam van uw zaak en uw klantnummer.

Download hier onze prijslijst

Ik ben artiest, kan DJ-Matic mijn muziek gebruiken?

Over het algemeen wel. U kunt uw CD dan opsturen aan DJ-Matic, ter attentie van de muziekafdeling. Onze medewerkers beluisteren vervolgens uw muziek en zorgen ervoor dat de CD wordt opgenomen in onze muziekdatabase. Eventueel kunt u ook de MP3/WAV bestanden per e-mail sturen, maar in dat geval raden we u aan om zeker van te voren telefonisch contact op te nemen met een medewerker van onze muziekafdeling.